Nieuws

Handige tool: VVT subsidie-overzicht voor zorgprofessionals en organisaties

Nieuws

Bekijk de samenvatting van relevante subsidies voor de branche Verpleging, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Toekenning MDIEU-subsidie voor 2024 en 2025: ‘De VVT werkt vandaag aan morgen II’

Nieuws

Goed nieuws! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft A+O VVT opnieuw een subsidie verleend van ruim €30 miljoen. Dit betekent...

Nieuwe prognoses beschikbaar: het arbeidsmarkttekort in de VVT loopt verder op

Nieuws

Het arbeidsmarkttekort in de VVT loopt verder op, dat blijkt uit de nieuwste prognoses. AZW vertaalde de uitkomsten naar een overzichtelijke factsheet.

Ziekteverzuim in VVT-branche in 2023 gedaald

Nieuws

Over heel 2023 komt het verzuimpercentage in de branche VVT op 8,95. Het verzuimpercentage is daarmee lager ten opzichte van een jaar...

Maatschappelijke Dienst Tijd: Jongeren uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs zetten zich in voor de VVT

Nieuws

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft groen licht gegeven voor het programma 'Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)', met de Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs aan het roer.

Resultaten en Ontwikkelingen na de Nursing Experience!

Nieuws

In december stond A+O VVT op de Nursing Experience! Veel van jullie hebben toen je stem laten gelden onze A+O VVT-stand. We vroegen jullie welke thema’s júllie belangrijk vinden. De uitslag is binnen!

Nieuwe brancheanalyse en infographics van de Werknemers- & werkgeversenquête

Nieuws

Ontdek hoe de arbeidsmarkt van de branche verpleging, verzorging en thuiszorg ervoor staat en download de brancheanalyse.

De staat van de arbeidsmarkt Zorg en Welzijn 2023 – Sectoranalyse

Nieuws

Hoe ziet de arbeidsmarkt er momenteel uit in onze sector? AZW heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, inclusief...

Let op: vergeet niet bijdrage Regeling Vervroegd Uittreden aan te vragen!

Nieuws

Met de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) kunnen werknemers eerder met pensioen gaan, vóór hun wettelijke AOW-leeftijd dus. Superfijn, maar dat brengt natuurlijk wél extra kosten met zich mee voor de werkgever.