Helpenden: denk mee over het nieuwe beroepscompetentieprofiel!

Bent u helpende of helpende plus en wilt u meedenken over de herziening van het beroepscompetentieprofiel, meld u dan nu aan!

De afgelopen jaren is de zorg in Nederland veranderd. We kijken op een andere manier naar gezondheid en functioneren. Mensen die zorg nodig hebben, blijven steeds langer thuis wonen. Daarnaast hebben technologische ontwikkelingen invloed op de zorg. Ook worden er helpenden met een ‘plus’ ingezet. Door al deze veranderingen is het beroep van de helpenden (zorgverleners op niveau 2) veranderd. De oude beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van de helpende past niet meer bij de huidige situatie, vandaar dat het beroepscompetentieprofiel wordt vernieuwd.

Graag willen wij het nieuwe beroepscompetentieprofiel met helpenden (zorgverleners op niveau 2 en 2+)  bespreken. We gaan dan samen met u na of de inhoud goed aansluit bij uw huidige en toekomstige beroep. De volgende bijeenkomst is hiervoor gepland:

  • Donderdag 17 januari 2019 van 13.30 uur tot 16.00 uur in Utrecht (CNV, tiberdreef 4)

Wilt u meedenken over de invulling en toekomst van uw beroep, meld u dan nu aan! De inschrijving staat open tot en met donderdag 10 januari 2019. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar info@aovvt.nl. Wilt u hierbij vermelden welke functie u binnen uw organisatie heeft ?

U ontvangt minimaal een week voor de bijeenkomst de agenda en bijbehorende stukken.

Nieuws

11-12-2018

Het onderwerp ‘Fysieke belasting’ blijft een punt van aandacht in de verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). De Inspectie SZW start daarom een campagne om fysieke belasting hoger op de agenda van instellingen te krijgen. Zij heeft voor de campagne input gekregen van sociale partners in de VVT (ActiZ, ZorgthuisNL, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn,  FBZ en NU’91). Ook zal de Inspectie bij diverse verpleeghuizen inspecties uitvoeren.

05-12-2018

'Hack de Procedure Dag' is het winnende idee van de hackathon 'Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst'. In dit concept kunnen medewerkers en managers één dag afwijken van drie bestaande procedures die het centraal stellen van de cliënt belemmeren. Het idee was afkomstig van team #WeToo, dat bestond uit zorgmedewerkers en werkgevers. 

A+O VVT heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze hackaton.

Lees het verslag van de hackathon op de website van Skipr.

 

04-12-2018

Minder regels, meer tijd voor zorg. Met dat doel kwamen afgevaardigden van zes verpleeghuisorganisaties dinsdag 27 november in Utrecht bijeen voor de eerste schrapsessie. Ze gingen gezamenlijk aan de slag om regeldruk binnen de eigen organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. In 2019 worden er nog 14 bijeenkomsten georganiseerd voor de verpleeghuiszorg en wijkverpleging.