Slotbijeenkomst leernetwerk EVV en verpleegkundigen

Werken in de zorg is prachtig. Je kunt in de zorg veel voor een ander betekenen. Maar soms wordt de druk wel erg groot. Hoe kun je overvraging tegengaan? Daar zijn medewerkers (EVV en Mbo Verpleegkundigen) uit de zorg zelf mee aan de slag gegaan.

Deze zorgprofessionals presenteren hun adviezen op 28 juni. De adviezen zijn bedoeld voor collega’s, leidinggevenden, opleiders, p&o’ers, staf en bestuurders.

 

De adviezen gaan over:

  1. Het aantal uren voor EVV-taken (Wat is nodig om welke taken goed uit te voeren?)
  2. Deskundigheid in het team (Wat is er nodig aan kennis , kunde en cultuur om overvraging tegen te gaan?
  3. Het zorgleefplan (hoe kan de administratielast minder worden?)

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 juni van 15:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 14.30 en aansluitende borrel tot 18:00) bij woonlandschap voor ouderen, de Leyhoeve, Dokter Bloemenlaan 9-21, 5022 KX, Tilburg. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meld u aan via info@aovvt.nl.
 
Download de uitnodiging en stuur hem door aan uw collega's!

Nieuws

19-10-2017

De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (A+O VVT) streeft naar een aantrekkelijke werkomgeving. Om ervoor te zorgen dat nu en in de toekomst kwalitatief en kwantitatief voldoende personeel voor de VVT branche beschikbaar is dat gezond en vitaal aan het werk is, investeert A+O VVT in diverse projecten en programma’s. Het werkprogramma 2017-2018 betreft een dynamisch programma dat in de loop van de periode verder wordt aangevuld.

31-07-2017

Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV) en MBO verpleegkundigen in de ouderenzorg zien steeds meer taken op zich afkomen, waardoor zij soms in de knel komen met hun werk.  Het werk is vernieuwend en interessant, maar het vraagt veel van de medewerkers. Hoe kun je ervoor zorgen dat het werk niet teveel vraagt? En hoe zorg je ervoor dat je je taken goed kunt blijven uitvoeren? EVV-ers en MBO verpleegkundigen zijn in een leernetwerk met deze vragen aan de slag gegaan en geven in een e-zine adviezen voor  collega’s en leidinggevenden.

19-05-2017

In 2020 zijn er 3,4 miljoen ouderen in Nederland. Die vaak thuis blijven wonen. Ze redden zich met mantelzorgers, hun netwerk, nieuwe technologie. Maar... ze hebben ook nog altijd behoefte aan goede, professionele zorg.