E-learning: duurzame inzetbaarheid aanpakken met een academische werkplaats

Pak ingewikkelde uitdagingen als ziekteverzuim en personeelsplanning aan met een academische werkplaats. Een academische werkplaats is een onderzoeksmethode waarin praktijk en theorie samenkomen. Over Morgen heeft nu een gratis e-learning waarmee je er zelf een op kunt zetten binnen je organisatie.

Medewerkers van praktijkorganisaties werken bij academische werkplaatsen structureel samen met onderzoekers en opleiders van een universiteit. Kennis en onderzoeksresultaten worden met elkaar uitgewisseld via gezamenlijke experimenten: ‘actieleren’. Zo worden theorie en praktijk dichter bij elkaar gebracht. Daarmee kun je ingewikkelde uitdagingen als ziekteverzuim aanpakken, of je personeelsplanning verbeteren.

Effectieve oplossingen door samen te werken

Bij een uitdaging als duurzame inzetbaarheid zijn veel stakeholders betrokken. Allemaal hebben ze een stukje kennis over het probleem, maar voor een effectieve oplossing heb je samenspraak nodig. Zo kun je bijvoorbeeld wel je roosters automatiseren, maar als het systeem gelimiteerd is wordt er geen rekening gehouden met individuele wensen. Als je in plaats daarvan de techniek en de wensen van de werknemers bij elkaar kunt brengen, heeft dat een positief effect op de duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie.

Zelf aan de slag

Je vindt in de e-learning informatie over het proces, handige hulpmiddelen, video’s met uitleg, en links naar inspiratiebronnen. Met de gratis e-learning zet je zelf een academische werkplaats op, met blijvend resultaat. Bekijk hem nu op www.vvtwerktaanmorgen.nl/leren-inspiratie/academische-werkplaatsen!