Hoe theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ het gesprek over de zorg van de toekomst aanjaagt

Afgelopen maand ging ‘Mag ik je kussen?’ in première. Een eerlijk en uitdagend verhaal voor iedereen die werkt in de verpleging, verzorging en thuiszorg. De theatervoorstelling heeft als doel om het gesprek over de toekomst van de zorg aan te jagen. Maar ook om zorgmedewerkers te laten zien dat zij er niet alleen voor staan: de zorg van morgen is een verantwoordelijkheid van de hele samenleving.

De eerste reacties op de première waren lovend: ‘spraakmakend en een hart onder de riem tegelijk’ en ‘een gevoel van herkenning.’ Komend jaar speelt de voorstelling 300 keer door heel Nederland. Een terugblikvideo op de première en meer informatie over de voorstelling vind je hier.

Bekijk hieronder de trailer van de theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’

‘Hoe dan?’ en Lazzo

De theatervoorstelling is onderdeel van het programma Over Morgen. Dit is een platform dat werk maakt van een toekomstbestendige zorgsector. Om het gesprek over de toekomst van de zorg verder aan te jagen, lanceert Over Morgen in maart de bewustwordingscampagne ‘Hoe dan?’. Daarnaast  is ook Lazzo (Laat Alle Zorgmedewerkers Zichzelf Ontwikkelen) gelanceerd, een kennisplatform voor medewerkers gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Kennisplatform Lazzo deelt oplossingen op maat die aansluiten bij de wensen van medewerkers. Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen. Daarnaast draagt het platform bij aan de arbeidsomstandigheden zodat medewerkers in de ouderenzorg gezond, gemotiveerde en productief kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Meer weten? Ga naar de site van lazzo.

Samen werken aan een toekomstbestendige zorg

Uiteindelijk is het nodig om het werk anders te organiseren. Hoe dat moet gebeuren is ook een vraag aan de medewerkers. Zij zijn de experts. Zij zorgen elke dag met hart en ziel voor hun cliënten. Zij hebben de kennis en ervaring. Via de bewustwordingscampagne ‘Hoe dan?’ wil Over Morgen met hen in gesprek gaan om te kijken hoe het beter of anders kan en welke inzichten uit de praktijk kunnen bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de zorg.