Inzicht in de arbeidsmarkt met prognosemodel zorg en welzijn

Inzicht in de arbeidsmarkt met prognosemodel zorg en welzijn

Het nieuwe Prognosemodel Zorg en Welzijn van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) is beschikbaar. Het is gebaseerd op de cijfers van 2020. Met het prognosemodel kom je erachter of personeelstekorten te verwachten zijn.

Arbeidsmarktontwikkeling

Hoe ontwikkelen vraag en aanbod van VVT-personeel zich de komende tien jaar in jouw regio? Verandert er iets aan de leeftijdsopbouw de komende jaren? Het prognosemodel biedt antwoord op dat soort vragen. Het is een online tool waarmee landelijke en regionale partijen meer inzicht krijgen in de ontwikkeling van de arbeidsmarkt van zorg en welzijn tot 2030, inclusief arbeidsmarkttekorten. Via een zogeheten scenario-editor kun je zelf scenario’s bouwen en doorrekenen en daarmee de impact van beleidskeuzes zichtbaar maken. De scenario-editor is eind januari 2021 beschikbaar. Corona-effecten zijn ook verwerkt in het prognosemodel.

Meer weten over het prognosemodel?

Wil je meer weten over de werking van het prognosemodel? Volg dan op 3 december 2020 het AZW-webinar ‘Aan de slag met het prognosemodel arbeidsmarkt zorg en welzijn’, het eerste van een vierdelige webinarserie. Lees meer over de webinarserie of schrijf je direct gratis in.