Lazzo helpt jou om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werkte blijven in de VVT

Werken in de zorg betekent dat je er altijd bent voor een ander. Dit is wat werken in de VVT zo mooi maakt, maar het gaat soms ten koste van jezelf. Om zorgmedewerkers te helpen bij het vinden van de juiste balans en om ze te helpen bij hun ontwikkeling, is er Lazzo. Op lazzozorg.nl vinden zorgmedewerkers in de VVT-branche alles wat ze nodig hebben om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven deze mooie branche.

Lazzo staat voor Laat Alle Zorgmedewerkers Zichzelf Ontwikkelen en is een online platform vol nuttige informatie, praktische adviezen en handige tips. De onderwerpen die aan bod komen zijn zowel grotere onderwerpen zoals zorgtechnologie, als ook meer persoonlijke thema’s zoals de overgang. Je vindt er informatie over thema’s die altijd relevant zijn, maar er wordt ook ingespeeld op de actualiteit, zoals de samenwerking met informele zorg.

Lazzo als community

Op Lazzo komen allerlei deskundigen aan het woord, zoals interventiepartners (die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid in zorgorganisaties in de VVT-branche). Maar Lazzo is ook een plek waar zorgmedewerkers samenkomen om hun kennis en ervaringen te delen. Zij weten immers hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en zien in de praktijk wat werkt. Door gezamenlijk een platform/community te bouwen, kunnen we samen werken aan het behoud en de duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers in de VVT-branche.

Aan de slag met Lazzo

Ben je werkzaam in de VVT en wil je leren hoe technologie jouw werk eenvoudiger kan maken, welke mogelijkheden er zijn rond je pensioen, wat je kunt doen om je werk leuk te houden of hoe je op een andere manier kan werken aan je ontwikkeling? Op Lazzo vind je tips en hulpmiddelen die je daarbij helpen. Dus ga naar www.lazzozorg.nl en neem zelf de regie in handen.

Gezond, gemotiveerd en gezond blijven werken is de kern van de afspraak in de cao Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT). Hieruit is het project Lazzo voortgekomen. Lazzo is onderdeel van Over Morgen, een initiatief van A+O VVT met steun van het Ministerie SZW.