Let op: vergeet niet bijdrage Regeling Vervroegd Uittreden aan te vragen!

Met de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) kunnen werknemers eerder met pensioen  gaan, vóór hun wettelijke AOW-leeftijd dus. Superfijn, maar dat brengt natuurlijk wél extra kosten met zich mee voor de werkgever. Bij A+O VVT hebben we een speciaal potje om werkgevers met  RVU-kosten  tegemoet te komen. Ook een bijdrage RVU ontvangen? Vraag deze dan snel aan; het kan nog t/m 31 december 2023!

Hoeveel RVU-bijdrage kan ik krijgen?

Vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) heeft A+O VVT subsidie gekregen voor een RVU-bijdrage voor de werkgevers. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarbij bepaald dat werkgevers maximaal 25% terug kunnen krijgen van de RV-uitkeringen in de laatste 3 jaar tot aan pensioengerechtigde leeftijd. De bijdrage kan dus aardig oplopen.

Altijd aanvragen

Niet elke organisatie krijgt de RVU-bijdrage. Aanvragen worden gerangschikt van zwaarst getroffen naar lichtst getroffen organisatie. Totdat de pot leeg is. Maar… lang niet altijd wordt subsidie aangevraagd en komt een organisatie mogelijk toch in aanmerking. Daarom adviseren wij: altijd RVU-bijdrage aanvragen!

Start RVU-aanvraag