Loopbaan: meer mogelijk dan je denkt

Behoefte aan inzicht in je loopbaanmogelijkheden in de zorg? De Week van de Loopbaan, dit jaar de week van 14 september, is een goede aanleiding om je erin te verdiepen. De Zorginspirator helpt je daarbij. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Oriƫnteren

Denk je weleens over een volgende loopbaanstap? Wil je je verder ontwikkelen? Verandert het werk en moet je meeveranderen? Wordt het werk je te zwaar? Er zijn allerlei redenen om te onderzoeken wat er voor jou nog meer mogelijk is in de zorg. Via de site van Zorginspirator krijg je een concreet en soms verrassend inzicht in je persoonlijke loopbaanperspectieven. Zorginspirator biedt een overzicht van alle mogelijke functies in de gezondheidszorg: zorgverlenende en medische functies, maar ook ondersteunende functies in ict en administratie. Van elke functie staat beschreven wat die inhoudt, welke opleiding of bij-, na- of opscholin vereist is en waar je die kunt volgen. Zo kun je je goed oriƫnteren op een andere functie in de zorg. De hele zorgsector komt in beeld: naast de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg ook ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

Inspiratie

Bijzonder aan Zorginspirator is dat je niet alleen inzicht krijgt in de mogelijkheden van nu, maar ook in die van de toekomst. Van elke functie is een toekomstvariant beschreven, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen en technologische innovaties. Je ziet hoe je eigen functie verandert en welke opleidingen of cursussen je kunt volgen om bij te blijven.

Op je persoonlijke account kun je je zorgprofiel vastleggen, je cv bijhouden of je gewerkte uren voor je BIG-(her)registratie berekenen.

Kortom: zoek je inspiratie voor jouw toekomst in de zorg, kijk dan op Zorginspirator en ga aan de slag!