Maatschappelijke Dienst Tijd: Jongeren uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs zetten zich in voor de VVT

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft groen licht gegeven voor het programma ‘Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)’, met de Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs aan het roer. Via MDT leren jongeren al vroeg inzien hoe betekenisvol en leerzaam vrijwilligerswerk kan zijn.

Vanaf 1 januari 2024 krijgen jongeren uit het VSO de kans om zich gedurende 12 weken in te zetten voor de VVT. De activiteiten die de jongeren gaan ondernemen variƫren van gezelschap houden tot het spelen van spelletjes en het rondgaan met koffie, allemaal in samenspraak met de VVT-organisatie. Na een succesvolle startbijeenkomst eind december, staat nu het werven van scholen centraal. A+O VVT helpt bij het vinden van VVT-organisaties die willen deelnemen.

Het project streeft naar meer dan alleen het verminderen van eenzaamheid van cliƫnten. Het draagt voor de jongeren bij aan persoonlijke groei, talentontwikkeling en een positiever zelfbeeld. Deelname aan dit project biedt jongeren de kans om hun steentje bij te dragen in de samenleving.

Heb je interesse om deel te nemen als organisatie? Stuur een mail naar info@aovvt.nl.

Lees meer op www.doemeemetmdt.nl!