Ontdek de volgende stap in jouw carrière met Youchooz

YouChooz is een voorlichtingswebsite die je kan helpen bij het maken van carrièrekeuzes. Welke opleiding of welk beroep past bij jou? YouChooz biedt inzicht in ruim 300 beroeps- en opleidingsprofielen binnen zorg en welzijn. Je kunt ook in gesprek gaan met voorlichters met praktijkervaring. Zo kun je met vertrouwen een goede (vervolg)stap maken in je carrière.

Op YouChooz vind je actuele informatie over beroepen en opleidingen in zorg, welzijn en sport. Je krijgt bij een opleiding bijvoorbeeld meer informatie over de inhoud en duur van de opleiding, maar ook welke carrièremogelijkheden het biedt, de kosten en de leerwijze. Bij een beroep krijg je informatie over de inhoud van het beroep, welke opleidingen er voor nodig zijn, inzicht in het salaris en welke vervolgstappen er mogelijk zijn.

Test en praktijkvideo’s

Daarnaast kun je op YouChooz een test maken om te ontdekken welke opleiding of baan bij je past, bekijk je praktijkvideo’s van mensen die specifieke beroepen hebben of opleidingen volgen en kun je in contact komen met ChoozGuides. Dit zijn studenten, docenten of mensen die al aan het werk zijn die je kunnen helpen als voorlichter. Zij vertellen je precies hoe een opleiding of beroep eruit ziet.

Wil je meer weten over YouChooz? Bekijk dan onderstaande video, of ga naar de website.