STAP-budget

* eerder is gecommuniceerd dat de aanvraagperiode start op 28 februari. Door een technische storing bij STAP is de aanvraagperiode verschoven naar 17 maart 2023.

Het STAP-budget is een subsidie voor scholing. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van €1000 per persoon (inclusief btw) aanvragen als zij een opleiding, cursus of training willen volgen. Dit bedrag kan eenmaal per jaar worden aangevraagd en de opleiding, cursus of training moet in het STAP-scholingsregister staan.

Stichting A+O VVT heeft vijf erkende brancheopleidingen aangemeld in het STAP-scholingsregister welke door verschillende opleiders worden aangeboden. CZO erkent de opleiders en registreert de door leerlingen behaalde diploma’s. Het gaat om de volgende opleidingen:

  1. Gespecialiseerd verzorgende revalidatiezorg
  2. Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie
  3. Gespecialiseerd verzorgende gerontpsychiatrie
  4. Gespecialiseerd verzorgende somatiek
  5. Eerst verantwoordelijk verzorgende

De opleiders zijn door Stichting A+O VVT hierover geïnformeerd.  De volgende aanvraagperiode start op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00. HR-afdelingen van VVT-organisaties kunnen indien aan de orde medewerkers wijzen op deze mogelijkheid.

Voor meer informatie, kunt u terecht op de website van het STAP-budget: https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal

Aanvraagperiodes

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Als het budget op is, kun je het opnieuw proberen in een volgende aanvraagperiode. De aanvraagperiodes voor 2023 zijn:

  • 17 maart t/m 30 april 2023
  • 1 mei t/m 2 juli 2023
  • 3 juli t/m 3 september 2023
  • 4 september t/m 31 oktober 2023
  • 1 november t/m 31 december 2023