VVT leereenheden goedgekeurd voor mbo-certificaat

ActiZ en A+O VVT werken samen met hun leden, de ministeries en het onderwijs hard om het beroepsonderwijs beter op maat te maken voor huidige en toekomstige medewerkers in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Om meer flexibel te kunnen opleiden naast de gewone BBL opleiding, zijn er  leereenheden gemaakt. In een landelijk project wordt toegewerkt naar een civiel effect voor deze leereenheden. Ofwel: als een (toekomstige) medewerker een leereenheid heeft afgerond, wordt dit overal geaccepteerd, bij opleiders en werkgevers.

Er zijn nu vier leereenheden goedgekeurd om mee te doen met de pilot voor mbo certificaten binnen de huidige kwalificatiedossiers. De volgende stap is dat deze certificaten worden vastgesteld en overgenomen door het ministerie van OCW. Na vaststelling worden deze leereenheden opgenomen in het DUO-register met erkende diploma’s en certificaten. Dat wil zeggen dat deze certificaten eenzelfde status krijgen als de normale mbo diploma’s.

Het gaat over de volgende leereenheden:

  • Ondersteuning in de woon- en leefomgeving (niv 3)
  • Individuele zorg verlenen (niv 2)
  • Ondersteunen bij wonen, leven en welbevinden (niv 2)
  • Plannen en voorbereiden van ondersteunende begeleiding en zorg (niv2)

Een goed vooruitzicht voor de deelnemers die gestart zijn in de regio Amersfoort en de trajecten die van start gaan in Eindhoven en Rotterdam (info via Albeda College mevr. Van den Hoogen: c.vandenhoogen@albeda.nl).

Wilt u ook deelnemen? Bezoek deze pagina en vindt de opleiders, de aanpak, en aanvullende info informatie.