Landelijke publiekscampagne ‘Ik Zorg’ van start

De komende jaren hebben steeds meer mensen zorg nodig en dat terwijl het personeelstekort op dreigt te lopen. Om de vijver waaruit gevist wordt te verbreden en te verdiepen, moeten we met elkaar hard aan het werk. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start daarom op 1 november 2018 met de campagne Ik Zorg, een onderdeel van het actieprogramma 'Werken in de Zorg'.

Campagne Ik Zorg

In deze campagne staan mensen centraal die werken in de sector zorg en welzijn. Een landelijk campagneteam heeft deze zomer allerlei verhalen en foto´s opgehaald bij mensen op de werkvloer. Met de slogan 'Ik Zorg´ kregen zij de kans om te vertellen waarom zij voor een baan in deze sector hebben gekozen, wat ze doen en waar ze trots op zijn. Hiermee wordt duidelijk gemaakt hoe veelzijdig het werken in de zorg is. Het doel van de campagne is om mensen die denken dat zorg of welzijn voor hen niets is, te interesseren.  De campagne bestaat naast radio, tv, billbord- en bioscoop reclame uit ook uit social media campagnes. Ook wordt er gezocht naar persoonlijk contact door het inzetten van ambassadeurs.

Ambassadeurs

Wilt u scholieren enthousiasmeren over een zorgopleiding en het werken in zorg en welzijn? Meld u dan aan als Ambassadeur van de Zorg, een initiatief van CNV Jongeren. U gaat samen met andere ambassadeurs langs de scholen om te vertellen over uw dagelijkse werkzaamheden of uw studie. Download de flyer voor meer informatie over het ambassadeurschap.

Regionale contactpunten

Om de toestroom van geïnteresseerden richting de sector zorg en welzijn in goede banen te leiden, worden regionale contactpunten opgericht. Bij deze contactpunten worden geïnteresseerden verder geholpen met concrete vervolgstappen en doorverwijzingen naar regionale werkgevers of opleidingen. Zij kunnen daarnaast gebruikmaken van verschillende instrumenten, zoals een persoonlijk loopbaanadvies van ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf´.

Nieuws

17-05-2019

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe opleidingsaanpak voor volwassenen: via leereenheden.

 

25-03-2019

Het A+O fonds VVT heeft zijn jaarverslag over 2018 en het jaarplan 2019 gepubliceerd. In het jaarverslag wordt teruggeblikt op de uitvoering van het tweejarige werkprogramma 2017-2018.  De lopende projecten waren georganiseerd in vier programmalijnen, die doorlopen in 2019.

11-03-2019

In de Week van Zorg en Welzijn, van 11 tot en met 16 maart 2019, openen honderden organisaties hun deuren om mensen te laten zien hoe dankbaar en divers het werk in de zorg en welzijn kan zijn. Ook worden goede voorbeelden (vaandeldragers) uit het hele land in het zonnetje gezet.