Nationale Zorgklas bereidt extra hulpkrachten voor op werken in de zorg

Het coronavirus is momenteel de zorg van heel Nederland. Extra hulp in de zorg is nodig, niet alleen nu, maar structureel. De Nationale Zorgklas stoomt mensen die willen ondersteunen binnen de zorg hier in korte tijd voor klaar. Door middel van online trainingen onder leiding van vakdocenten worden extra hulpkrachten voorbereid op het werken in de zorg.

De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief om op verantwoorde wijze, via een versneld leertraject, mensen gereed te maken om ondersteuning te bieden binnen het werkveld. Afhankelijk van eerdere ervaring binnen de zorg wordt afgestemd welk trainingsprogramma geschikt is. Zo biedt de Nationale Zorgklas trainingen aan zorgprofessionals, herintreders en mensen die nog in opleiding zijn binnen de zorg. Maar ook aan mensen die nog niet in de zorgsector werkzaam zijn en toch graag willen ondersteunen. Eerdere ervaring in de zorg is dus niet altijd vereist. Wel is het van belang om gekoppeld te worden aan een zorgwerkgever, daarvoor wordt nauw samengewerkt met het landelijk initiatief ‘Extra Handen voor de Zorg’.

De Nationale Zorgklas is een initiatief van ActiZ en is mede mogelijk gemaakt door A+O VVT en Arbiedsmarktagenda 2023.

Nieuws

14-09-2020

 

Behoefte aan inzicht in je loopbaanmogelijkheden in de zorg? De Week van de Loopbaan, dit jaar de week van 14 september, is een goede aanleiding om je erin te verdiepen. De Zorginspirator helpt je daarbij. Er is meer mogelijk dan je denkt.

 

 

02-07-2020

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de VVT hebben besloten dat de functiegerichte opleidingen vanaf het schooljaar 2020-2021 gefaseerd worden afgebouwd. Deze opleidingen worden volledig vervangen door een flexibel opleidingssysteem gebaseerd op leereenheden. Het nieuwe systeem maakt het voor zowel zij-instromers als doorstromers eenvoudiger om snel de juiste kwalificatie te behalen.

26-06-2020

Het zorgplan is voor zorgmedewerkers in de VVT de grootste bron van regeldruk. Ze hebben met name twijfels over nut, noodzaak, kwaliteit en efficiëntie van de verslaglegging. Dat staat in de eindrapportage van het project 'Meer tijd voor zorg', die eind maart verscheen.