Snel inzicht in alle cao afspraken met de nieuwe CAO VVT-app

Met de nieuwe cao VVT-appkunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet. ActiZ ontwikkelde deze app samen met de andere cao-partijen BTN, CNV, FBZ en Nu’91. Doel van de app is heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420.000 medewerkers in de zorg.

Met de nieuwe cao VVT kunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet. De app is ontwikkeld door de sociale partners in de VVT: ActiZ, BTN, CNV, FBZ en Nu’91 en is financieel mogelijk gemaakt door A+O VVT. Met de app willen de partijen voorzien in heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan de ruim 420.000 medewerkers in de zorg.

Alle informatie uit de CAO VVT 2016-2018 staat per hoofdstuk in de app, waardoor informatie overzichtelijk per onderwerp kan worden bekeken. Verder bevat de app een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden per onderwerp, zoals bijvoorbeeld informatie over duurzame inzetbaarheid en de Kanteling Werktijden. Ook links naar andere relevante partijen, zoals de Rijksoverheid en het UWV, zijn te vinden in de nieuwe app.

Gratis downloaden 

De CAO VVT-app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Na installatie kan de app direct worden gebruikt. De app zal in de toekomst de losse CAO-boekjes grotendeels vervangen.

Zorgorganisaties die de app bij hun medewerkers willen promoten kunnen kosteloos een communicatiepakket downloaden via www.actiz.nl/caoapp of aanvragen via communicatie@actiz.nl.

Nieuws

19-10-2017

De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (A+O VVT) streeft naar een aantrekkelijke werkomgeving. Om ervoor te zorgen dat nu en in de toekomst kwalitatief en kwantitatief voldoende personeel voor de VVT branche beschikbaar is dat gezond en vitaal aan het werk is, investeert A+O VVT in diverse projecten en programma’s. Het werkprogramma 2017-2018 betreft een dynamisch programma dat in de loop van de periode verder wordt aangevuld.

31-07-2017

Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV) en MBO verpleegkundigen in de ouderenzorg zien steeds meer taken op zich afkomen, waardoor zij soms in de knel komen met hun werk.  Het werk is vernieuwend en interessant, maar het vraagt veel van de medewerkers. Hoe kun je ervoor zorgen dat het werk niet teveel vraagt? En hoe zorg je ervoor dat je je taken goed kunt blijven uitvoeren? EVV-ers en MBO verpleegkundigen zijn in een leernetwerk met deze vragen aan de slag gegaan en geven in een e-zine adviezen voor  collega’s en leidinggevenden.

19-05-2017

In 2020 zijn er 3,4 miljoen ouderen in Nederland. Die vaak thuis blijven wonen. Ze redden zich met mantelzorgers, hun netwerk, nieuwe technologie. Maar... ze hebben ook nog altijd behoefte aan goede, professionele zorg.