Snel inzicht in alle cao afspraken met de nieuwe CAO VVT-app

Met de nieuwe cao VVT-appkunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet. ActiZ ontwikkelde deze app samen met de andere cao-partijen BTN, CNV, FBZ en Nu’91. Doel van de app is heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420.000 medewerkers in de zorg.

Met de nieuwe cao VVT kunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet. De app is ontwikkeld door de sociale partners in de VVT: ActiZ, BTN, CNV, FBZ en Nu’91 en is financieel mogelijk gemaakt door A+O VVT. Met de app willen de partijen voorzien in heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan de ruim 420.000 medewerkers in de zorg.

Alle informatie uit de CAO VVT 2016-2018 staat per hoofdstuk in de app, waardoor informatie overzichtelijk per onderwerp kan worden bekeken. Verder bevat de app een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden per onderwerp, zoals bijvoorbeeld informatie over duurzame inzetbaarheid en de Kanteling Werktijden. Ook links naar andere relevante partijen, zoals de Rijksoverheid en het UWV, zijn te vinden in de nieuwe app.

Gratis downloaden 

De CAO VVT-app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Na installatie kan de app direct worden gebruikt. De app zal in de toekomst de losse CAO-boekjes grotendeels vervangen.

Zorgorganisaties die de app bij hun medewerkers willen promoten kunnen kosteloos een communicatiepakket downloaden via www.actiz.nl/caoapp of aanvragen via communicatie@actiz.nl.

Nieuws

26-03-2018

SectorplanPlus is een nieuwe subsidie van het ministerie van VWS. Werkgevers in de zorg en welzijn kunnen met de subsidie een extra impuls geven aan de instroom van nieuwe mensen, de vergroting van kans op werk voor werknemers voor wie ontslag dreigt en het opleiden van praktijk- / werkbegeleiders. De eerste organisaties zijn al met het traject gestart. Binnenkort zijn er opnieuw inschrijfmogelijkheden voor deze subsidie.

15-03-2018

In de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 17 maart) tourt de Zorg en Welzijn-bus langs middelbare scholen door heel Nederland. En YouChooz rijdt mee!

26-02-2018

In deze AZW Actueel zijn actuele arbeidsmarktontwikkelingen in zorg en welzijn gepresenteerd zoals die in het laatste kwartaal van 2017 beschikbaar zijn gekomen.