Tweede aanvraagperiode subsidie SectorplanPlus geopend

Werkgevers in de sector zorg en welzijn kunnen vanaf 15 mei t/m 15 juni 2018 de subsidie SectorplanPlus van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanvragen. Daarvoor moeten ze een plan indienen voor een scholingstraject. De subsidie kan gebruikt worden om eigen personeel te scholen, maar ook voor de instroom en opleiding van nieuw personeel.

Voorwaarden subsidie
Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet uw organisatie een scholingsplan opstellen voor een opleidingstraject dat aan een aantal eisen moet voldoen. Het traject moet bijvoorbeeld gericht zijn op professionals die werkzaam zijn in het primair proces of op de toerusting van werk- en/of praktijkbegeleiders. Ook moet het gaan om één of meerdere van de volgende scholingstrajecten:

  • Kwalificerend Beroepsonderwijs: mbo beroepsbegeleidende leerweg (BBL)
  • Kwalificerend Beroepsonderwijs: hbo duaal
  • Training en opleiding: lang (minimaal 16 dagen)
  • Training en ontwikkeling: middellang (vanaf 5 tot en met 15 dagen)
  • Training en ontwikkeling: kortdurend (tot en met 4 dagen)


Op de website van SectorplanPlus vindt u alle eisen en de functies die voor de subsidie in aanmerking komen.

Nieuws

15-03-2018

In de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 17 maart) tourt de Zorg en Welzijn-bus langs middelbare scholen door heel Nederland. En YouChooz rijdt mee!

26-02-2018

In deze AZW Actueel zijn actuele arbeidsmarktontwikkelingen in zorg en welzijn gepresenteerd zoals die in het laatste kwartaal van 2017 beschikbaar zijn gekomen.