Nieuws

Scenario-analyse AZW: Drie toekomstbeelden bieden handelingsperspectief voor de toekomst van zorg en welzijn

Nieuws

De arbeidsmarkt in de verpleging, verzorging en thuiszorg staat onder druk. AZW onderzocht drie toekomstbeelden en hun impact op de tekorten.

VVT-werkgevers opgelet! Bij de Nationale Zorgklas kun je je personeel versneld opleiden of bijscholen

Nieuws

Het kan voor werkgevers een kostbare en tijdrovende taak zijn om je personeel goed bij te scholen. Met de Nationale Zorgklas (NZK) kun je dit versneld doen.

Verzuim zorgpersoneel in de VVT daalt voor vijfde kwartaal op rij

Nieuws

Het verzuimpercentage onder medewerkers in de VVT is voor het vijfde kwartaal op rij gedaald. Lees meer en download de branchemonitor van Vernet.

Vanaf 1 september nieuwe vouchers voor verbeteren duurzame inzetbaarheid aanvragen!

Nieuws

Vanaf 1 september kunnen zorgorganisaties in de VVT zich weer aanmelden voor vouchers! Daarmee kunnen organisaties leerprogramma’s volgen voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Aanvragen? Lees snel meer

E-learning: duurzame inzetbaarheid aanpakken met een academische werkplaats

Nieuws

Pak ingewikkelde uitdagingen als ziekteverzuim en personeelsplanning aan met een academische werkplaats. Een academische werkplaats is een onderzoeksmethode waarin praktijk en theorie samenkomen. Over Morgen heeft nu een gratis e-learning waarmee je er zelf een op kunt zetten binnen je organisatie.

Handige tool: VVT subsidie-overzicht voor zorgprofessionals en organisaties

Nieuws

Bekijk de samenvatting van relevante subsidies voor de branche Verpleging, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Toekenning MDIEU-subsidie voor 2024 en 2025: ‘De VVT werkt vandaag aan morgen II’

Nieuws

Goed nieuws! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft A+O VVT opnieuw een subsidie verleend van ruim €30 miljoen. Dit betekent...

Nieuwe prognoses beschikbaar: het arbeidsmarkttekort in de VVT loopt verder op

Nieuws

Het arbeidsmarkttekort in de VVT loopt verder op, dat blijkt uit de nieuwste prognoses. AZW vertaalde de uitkomsten naar een overzichtelijke factsheet.

Ziekteverzuim in VVT-branche in 2023 gedaald

Nieuws

Over heel 2023 komt het verzuimpercentage in de branche VVT op 8,95. Het verzuimpercentage is daarmee lager ten opzichte van een jaar...