Nieuws

Verzuim in VVT branche in het eerste kwartaal opnieuw gestegen

Nieuws

Het verzuim in de VVT branche is in het eerste kwartaal van 2021 weer gestegen. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van Vernet.

Grafiek Verzuimcijfers Q1-2021

Jaaroverzicht 2020

Nieuws

In 2020 droeg A+O VVT bij aan diverse projecten. De infographic biedt een overzicht van de activiteiten.

Digitale vaardigheden vergroten

Nieuws

Zorgmedewerkers moeten steeds meer gebruikmaken van digitale middelen, zowel in de zorgprocessen (elektronisch dossier, roosters) als in de ondersteuning van cliënten (helpen met beeldbellen en domotica). Sommigen vinden dat leuk en raken er snel mee vertrouwd mee. Anderen hebben er moeite mee.

Onderzoek: behoud van VVT-medewerkers nodig

Nieuws

Ruim een derde (36%) van de medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) wil binnen vijf jaar vertrekken bij de huidige werkgever, minder dan een kwart (21%) zet stappen in die richting en het afgelopen jaar is 10% daadwerkelijk vertrokken.

Inzicht in de arbeidsmarkt met prognosemodel zorg en welzijn

Nieuws

Het nieuwe Prognosemodel Zorg en Welzijn van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) is beschikbaar. Het is gebaseerd op de cijfers van 2020. Met het prognosemodel kom je erachter of personeelstekorten te verwachten zijn.

Nieuwe richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Nieuws

Het RIVM heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) binnen de VVT. Lees meer over de richtlijn.

handen houden twee 3M-mondmaskers vast, één in de verpakking en één zonder verpakking.

Campagne ‘Hoe TOP werk jij?’: lichamelijke belasting voorkomen

Nieuws

De VVT-sector sluit aan bij de landelijke campagne 'Hoe TOP werk jij?' om lichamelijke belasting door het werk te voorkomen.

Loopbaan: meer mogelijk dan je denkt

Nieuws

Behoefte aan inzicht in je loopbaanmogelijkheden in de zorg? De Week van de Loopbaan, dit jaar de week van 14 september, is...

Medewerkers in de VVT-sector die in de Week van de Loopbaan over hun loopbaanperspectieven willen nadenken, kunnen terecht bij de Zorginspirator.

Functiegerichte opleidingen VVT maken plaats voor opleidingen op maat

Nieuws

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de VVT hebben besloten dat de functiegerichte opleidingen vanaf het schooljaar 2020-2021 gefaseerd worden afgebouwd. Deze opleidingen worden...

verpleegkundige met vrouw in rolstoel