Nieuws

Kerncijfers juni 2021: uitslag enquête onder VVT-medewerkers

Nieuws

Een meerderheid van de VVT-medewerkers is zeer tevreden over hun werk. Toch is er ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op vlak van verzuim.

Zorgstages anders organiseren

Nieuws

Hoe zorgen we voor meer en betere stageplaatsen voor mbo- en hbo-studenten? Het onderzoeksrapport over zorgstages biedt handvatten.

Jaarplan A+O VVT 2021

Nieuws

De werking van de arbeidsmarkt in de VVT-branche op landelijk niveau verbeteren en bevorderen. Dát is het doel van de Stichting Arbeidsmarkt-...

Verzuim in VVT branche in het eerste kwartaal opnieuw gestegen

Nieuws

Het verzuim in de VVT branche is in het eerste kwartaal van 2021 weer gestegen. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van Vernet.

Grafiek Verzuimcijfers Q1-2021

Jaaroverzicht 2020

Nieuws

In 2020 droeg A+O VVT bij aan diverse projecten. De infographic biedt een overzicht van de activiteiten.

Digitale vaardigheden vergroten

Nieuws

Zorgmedewerkers moeten steeds meer gebruikmaken van digitale middelen, zowel in de zorgprocessen (elektronisch dossier, roosters) als in de ondersteuning van cliënten (helpen met beeldbellen en domotica). Sommigen vinden dat leuk en raken er snel mee vertrouwd mee. Anderen hebben er moeite mee.

Onderzoek: behoud van VVT-medewerkers nodig

Nieuws

Ruim een derde (36%) van de medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) wil binnen vijf jaar vertrekken bij de huidige werkgever, minder dan een kwart (21%) zet stappen in die richting en het afgelopen jaar is 10% daadwerkelijk vertrokken.

Inzicht in de arbeidsmarkt met prognosemodel zorg en welzijn

Nieuws

Het nieuwe Prognosemodel Zorg en Welzijn van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) is beschikbaar. Het is gebaseerd op de cijfers van 2020. Met het prognosemodel kom je erachter of personeelstekorten te verwachten zijn.

Nieuwe richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Nieuws

Het RIVM heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) binnen de VVT. Lees meer over de richtlijn.

handen houden twee 3M-mondmaskers vast, één in de verpakking en één zonder verpakking.