Nieuws

De CAO VVT 2021 is algemeen verbindend verklaard

Nieuws

CAO VVT 2021 algemeen verbindend verklaard. Het besluit treedt in werking op 19 november 2021 en loop tot 1 januari 2022.

Eerste zorgorganisaties gestart met aanpak Behoud Jong Zorgtalent

Nieuws

Jonge zorgmedewerkers verzuimen steeds vaker en langer. En verlaten het vak ook sneller dan voorheen. Oorzaken? Onder andere te veel stress en...

Sectoranalyse VVT: knelpunten en de inzet van werkgevers

Nieuws

In de VVT-branche is ruim 80% van de werknemers enthousiast over hun baan. 65% voelt zich fit en sterk tijdens het werk...

zorgmedewerker knielt bij vrouw in rolstoel

Huidige cao VVT verlengd tot 31 december 2021

Nieuws

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt over de verlenging van de huidige cao VVT. De nieuwe afspraken gelden van 1 september tot 31 december 2021.

Inspiratie voor zorgprofessionals op zorginspirator.nl

Nieuws

Neem jij als zorgprofessional in de VVT nog weleens een moment om serieus na te denken over je ontwikkeling? Op zorginspirator.nl krijg je de inzichten die je nodig hebt.

Kerncijfers juni 2021: uitslag enquête onder VVT-medewerkers

Nieuws

Een meerderheid van de VVT-medewerkers is zeer tevreden over hun werk. Toch is er ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op vlak van verzuim.

Zorgstages anders organiseren

Nieuws

Hoe zorgen we voor meer en betere stageplaatsen voor mbo- en hbo-studenten? Het onderzoeksrapport over zorgstages biedt handvatten.

Jaarplan A+O VVT 2021

Nieuws

De werking van de arbeidsmarkt in de VVT-branche op landelijk niveau verbeteren en bevorderen. Dát is het doel van de Stichting Arbeidsmarkt-...

Verzuim in VVT branche in het eerste kwartaal opnieuw gestegen

Nieuws

Het verzuim in de VVT branche is in het eerste kwartaal van 2021 weer gestegen. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van Vernet.

Grafiek Verzuimcijfers Q1-2021