Campagne ‘Daar zit meer achter’

Verpleegkundigen in de ouderenzorg gaan voor de uitdaging en complexiteit van hun vak. De ouderenzorg voorziet in de behoefte naar uitdaging en ontwikkeling, maar omdat het imago beperkt en vaak negatief is, en de studenten de complexiteit van de ouderenzorg nog niet (her)kennen, kiest men juist niet voor deze dynamische branche.

De werkgevers en werknemerspartijen in de VVT vinden het erg belangrijk dat studenten en docenten hbo-verpleegkunde een goed beeld hebben van het werken in de ouderenzorg. Dit is nodig in verband met de grote tekorten aan hbo-verpleegkundigen in de VVT en het beperkte beeld over het werkveld waardoor maar weinig hbo-verpleegkundigen er voor kiezen. In 2015 is daarom de Campagne ‘HBO-V in de ouderenzorg - Daar zit meer Achter’ gestart. Met deze campagne willen de sociale partners laten zien dat er veel meer achter het werk van hbo-verpleegkundigen in de ouderenzorg zit, dan veel mensen denken.

Op de website www.daarzitmeerachter.nl staan onder andere drie interactieve films (experiencegames) waarin complexe zorgsituaties met ouderen aan de orde zijn. Aankomend verpleegkundigen worden zo uitgedaagd om de situatie snel en goed in te schatten en de juiste beslissing te nemen. Ook verschijnt er elke week een blog van een ervaringsdeskundige, is er een kennistest en een docentenplein op de 2/3 website, zijn er student ambassadeurs actief, verschijnen er e-zines en is er veel activiteit op de social media kanalen van de campagne. Ook is de campagne soms zichtbaar aanwezig tijdens relevante evenementen.

www.daarzitmeerachter.nl

Nieuws

11-12-2018

Het onderwerp ‘Fysieke belasting’ blijft een punt van aandacht in de verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). De Inspectie SZW start daarom een campagne om fysieke belasting hoger op de agenda van instellingen te krijgen. Zij heeft voor de campagne input gekregen van sociale partners in de VVT (ActiZ, ZorgthuisNL, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn,  FBZ en NU’91). Ook zal de Inspectie bij diverse verpleeghuizen inspecties uitvoeren.

05-12-2018

'Hack de Procedure Dag' is het winnende idee van de hackathon 'Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst'. In dit concept kunnen medewerkers en managers één dag afwijken van drie bestaande procedures die het centraal stellen van de cliënt belemmeren. Het idee was afkomstig van team #WeToo, dat bestond uit zorgmedewerkers en werkgevers. 

A+O VVT heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze hackaton.

Lees het verslag van de hackathon op de website van Skipr.

 

04-12-2018

Minder regels, meer tijd voor zorg. Met dat doel kwamen afgevaardigden van zes verpleeghuisorganisaties dinsdag 27 november in Utrecht bijeen voor de eerste schrapsessie. Ze gingen gezamenlijk aan de slag om regeldruk binnen de eigen organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. In 2019 worden er nog 14 bijeenkomsten georganiseerd voor de verpleeghuiszorg en wijkverpleging.