EVC info voor medewerkers

U heeft veel kennis en ervaring, maar helaas geen diploma

Er is goed nieuws voor zorghulpen, helpenden of anderen die graag verzorgende willen worden maar niet in het bezit zijn van het juiste diploma. Uw eerder opgedane werk- of levenservaring kan namelijk de start zijn van een nieuw begin.

U heeft in de loop van de jaren heel veel kennis en ervaring verzameld die van grote waarde is. En dan gaat het niet alleen om zaken die u geleerd heeft in een betaalde baan. Ook andere vaardigheden, kennis en inzichten kunnen meetellen. Mogelijk heeft u vrijwilligerswerk gedaan of bent u actief geweest in het bestuur van een vereniging. Of misschien bent u ooit aan een opleiding begonnen, maar heeft u deze niet afgemaakt. Dit telt allemaal mee.

Ervaringscertificaat

Er is nog meer goed nieuws. Want het is ook mogelijk om bij een nieuwe opleiding of vervolgopleiding vrijstelling te vragen voor de onderdelen die u al beheerst. Maar dat kan alleen als uw vaardigheden, kennis en inzichten officieel zijn erkend. Dit heet ook wel een ervaringscertificaat. Soms kan een ervaringscertificaat zelfs de plaats innemen van een diploma. U hoeft de opleiding dan niet meer te volgen.


Hoe komt u aan zo'n ervaringscertificaat

Door een zogeheten EVC-traject te volgen, kunt u zelf uw kennis en vaardigheden in kaart brengen. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Met competenties wordt bedoeld: de kennis en de vaardigheden die u in huis heeft.

Nieuws

11-12-2018

Het onderwerp ‘Fysieke belasting’ blijft een punt van aandacht in de verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). De Inspectie SZW start daarom een campagne om fysieke belasting hoger op de agenda van instellingen te krijgen. Zij heeft voor de campagne input gekregen van sociale partners in de VVT (ActiZ, ZorgthuisNL, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn,  FBZ en NU’91). Ook zal de Inspectie bij diverse verpleeghuizen inspecties uitvoeren.

05-12-2018

'Hack de Procedure Dag' is het winnende idee van de hackathon 'Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst'. In dit concept kunnen medewerkers en managers één dag afwijken van drie bestaande procedures die het centraal stellen van de cliënt belemmeren. Het idee was afkomstig van team #WeToo, dat bestond uit zorgmedewerkers en werkgevers. 

A+O VVT heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze hackaton.

Lees het verslag van de hackathon op de website van Skipr.

 

04-12-2018

Minder regels, meer tijd voor zorg. Met dat doel kwamen afgevaardigden van zes verpleeghuisorganisaties dinsdag 27 november in Utrecht bijeen voor de eerste schrapsessie. Ze gingen gezamenlijk aan de slag om regeldruk binnen de eigen organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. In 2019 worden er nog 14 bijeenkomsten georganiseerd voor de verpleeghuiszorg en wijkverpleging.